Sapp hatalmas, élőben megdöbbentő volt

2011.05.02. 23:57

Kunkli Tivadar vasárnap a Papp László Sportarénában kiütötte a csaknem egy mázsával nehezebb amerikai Bob Sappet.

"Tudtam, hogy megtettem mindent a győzelemért, teljesen nyugodtan léptem a kötelek közé. Tudtam, mi fog történni a ringben, és így is lett" - nyilatkozta a meccs után a visszavonulását bejelentő Kunkli.

"Semmihez sem hasonlítható érzés volt ötezer ember előtt bevonulni, gyermekkoromtól egy ilyenre vártam. Bevonulás előtt Sapp sportemberhez mérten viselkedett, teljes mértékben megadtuk az egymásnak járó tiszteletet. Valóban elég nagy, az lepett meg igazán, hogy a felsőteste milyen hatalmas. A felkészülésemet segítő edzőpartnereim hasonló méretűek voltak, de a felsőtestük határozottan kisebb. Élőben ez megdöbbentő volt."

"Végig tudtam tartani a kidolgozott stratégiát, végig az történt, amit elterveztem. Rögtön bementem közelre, Sapp ott nem hatékony. Korábban 2-3 percre saccoltam, hogy kiütöm, de úgy jöttek ki a dolgok, nem jutottunk el odáig, nem kellett nagyon elfárasztanom.

Sapp többször is a földre került, a bíró rászámolt. "Amikor beértem, és először összekapaszkodtam vele, éreztem, hogy nem lesz semmi gond. Volt egy-két olyan ütése, ami betalált, akkor megéreztem, hogy erősek az ütései, volt ereje tényleg, már csak a súlya miatt is. Nem is gondoltam volna, hogy ekkorát tud ütni, ennek ellenére szerencsére semmi sérülésem nincs."