A Braga úgy akarja, ne legyen klasszikus

2011.05.05. 13:59

Braga v Benfica, Európa Liga-elődöntő, 21.05 --
H: 2.80 D: 3.40 V: 2.50

Az első elődöntőt 5-1-re nyerő Porto idegenben is megverheti a Villarrealt, a másik meccsen nagy küzdelem lesz. És nagyon könnyen elképzelhető a meglepetés.

A Braga már azzal hatalmas meglepetést okozott az európai kupaszezon kezdetén, hogy a lényegesen esélyesebb Sevillát oda-vissza legyőzte, és bejutott a BL főtáblájára. (Előtte szinte rutinfeladatot oldott meg, amikor a Celticet is kiütötte.)

A Braga az egész kupasorozat alatt mindössze egyszer kapott gólt hazai pályán, akkor veszített is, a Sahtar 3-0-ra nyerni tudott a kisvárosban. Egyébként imponáló a hazai mérlege: Celtic 3-0, Sevilla 1-0, Partizan 2-0, Arsenal, 2-0, Lech 2-0, Liverpool 1-0, Dinamo Kijev 0-0.

Ha a kilencedik meccsén sem kap gólt, és egyet begyötör, már tovább is ment. Ha a Benfica gólképtelen lesz, 3,4-szeres a kifizetés, ha 1-0-ra nyer a hazai csapat, nyolcszoros a jutalom. A bragai továbbjutás önmagában tripla pénzt hoz. A bajnokságban amúgy 2-1-re nyert a Braga, az elmúlt szezonban 2-0-ra.

A Benfica az előző körben egy tartalékos PSV ellen borzasztóan kezdett, kettőt is bekapott félóra alatt. Akkor vissza tudott jönni, de akkor háromgólos előnnyel érkeztek Hollandiába, most viszont az első meccsen csak 2-1-re nyert.

A Benfica kapusa (Roberto) hajlamos a potyákra, ezért könnyen előfordulhat, hogy nem jön össze a Benfica-Porto álomdöntő. Igaz, a Braga idén megmutatta, nem is feltétlen rosszabb csapat a Benficánál, még ha a bajnokságban 14 pont is a hátránya a lisszaboniakkal szemben.

A Benfica a kupasorozatban idegenben egyszer nyert, a Stuttgartot verte, de például még Izraelben is kikapott 3-0-ra.

Tavaly is volt kis csapat (Fulham) a döntőben, a Braga könnyen folytathatja a sort.