Porto dolgozik, Braga imádkozik

2011.05.18. 15:24

FC Porto v Braga, Európa Liga-döntő, Dublin, 20.45
H: 1.40 D: 4.50 V: 8.50

A bajnokságban még veretlen Porto a nagy favorit, elő szokott fordulni, hogy a legfontosabb meccsen szakad meg a sorozat, de nem valószínű, hogy ez megtörténik.

Tavaly a Fulham jutott a kiscsapatok sorsára - kikapott az EL-döntőben az Atletico Madridtól -, előtte az Espanyol vagy a Middlesborough, de ha 1985-ig megyünk vissza az időben, akkor a Videotont is lehetne említeni. Ezek a csapatok hatalmas bravúrokkal jutottak el a fináléba, ott azonban már nem sikerült megismételniük kiváló játékukat, a sorozat felőrölte őket. Nagy a gyanú, ez lesz a Bragával is.

A Parmát vagy a Göteborgot leszámítva komoly csapatok nem nyerték az EL elődjét, az UEFA-kupát. A KEK-nél más volt a helyzet, de ott volt a legkönnyebb érvényesülni is, a Slovannak, a Tbiliszinek, a Zaragozának is sikerült.

Van egy portugál közmondás: Porto dolgozik, Braga imádkozik, Coimbra tanul, Lisszabon szórakozik. A Porto formáját látva a döntőben a bragai drukkereknek egy szoros eredményért is imádkozniuk kell, még akkor is, ha visszatérnek az eltiltottak.

A Porto az EL-ben egészen az elődöntőig veretlen volt, akkor a spanyol Villarreal a visszavágón legyőzte, de az első 5-1-es vereség után a 3-2-es siker már nem osztott és nem szorzott.

A Porto a hazai ligában 3-2-re verte a Bragát, a vendégek 1-0-ra vezettek, 2-1 után még egyenlítettek, de Varela belőtte a győztes gólt. 3-2-es győzelem oddsa 34-szeres. Idegenben 2-0-ra nyert a Porto, ezért most csak hatszoros pénz jár.

A sokgólos meccs jól fizet, ha legalább négy gól lesz, 3,4-szeres a kifizetés.

A Braga védelme elsőrangúan működött a hazai meccseken, nyolcszor sem kaptak gólt a sorozatban, a Sahtar azonban hármat is bevágott, a Liverpool, a Benfica vagy az Arsenal azonban gólképtelennek bizonyult. Idegenben a Braga nem mutatott jó formát, a Dinamo Kijevnél és Poznanban kaptak csak egy gólt, ennél általában többet, az Arsenalnál például ötöt.

A Porto háromszor lőtt öt gólt az EL-ben áprilisban, az Ajaxot kiejtő Szpartak Moszkvának például oda-vissza. Falcao fejjel tarthatatlan volt, nem véletlen, ha betalál, kétszeres pénz sem jár érte. Hulknak ugyancsak 1,9-es a szorzója. Falcaóért amúgy már állítólag bejelentkezett a Real Madrid is.