Michelisz 2. lett, majd összetörte magát

2011.06.05. 14:58

Michelisz Norbert a második helyen ért célba vasárnap a túraautó-világbajnokság (WTCC) Hungaroringen rendezett hetedik futamán. A második futamban rögtön az első kanyar előtt ütközött, csak a 15. helyen zárt.

A 26 éves magyar pilóta az első futamban jól rajtolt el az ötödik helyről, majd az első kanyarban – az előtte haladók ütközésének is köszönhetően – feljött a második helyre, és ezt a kockás zászlóig sikerült is megtartania.

A 12 körös versenyen Michelisz 80 ezer lelkes magyar szurkoló előtt külön versenyt vívott az első helyért a végig élen haladó svájci Alain Menuvel (Chevrolet), aki azonban magabiztosan őrizte pozícióját, és végül 8 tizedmásodperccel győzött. A BMW-vel versenyző magyar a második hely mellett a verseny leggyorsabb körét is megkaparintotta (1:57.552 p).

A harmadik helyen a spanyol Javier Villa García (BMW) ért célba, több mint tíz másodperccel elmaradva a két éllovastól.

Michelisz a második futamban, az idei vb-sorozat nyolcadik versenyén a hatodik pozícióból rajtolt, és az előtte haladónak ütközött az első kanyar előtt, a fűre került, az autója irányíthatatlanná vált, és az éllovas Poulsent is kiütötte.

A futamot a második körben az eső miatt félbeszakították, ez kapóra jött a magyar pilótának, mert így versenyképes állapotba tudták hozni a szerelők autóját. A 15. helyig került előre, és ő futotta a leggyorsabb kört.

Michelisz elmondta, nem akart kockáztatni, a biztonságra törekedett a második helyezése után, de nem vette észre, hogy a fékpont előtt három méterrel korábban lassít riválisa (Bennani), ezért vágódott neki, és nagyon sajnálja Poulsent, akinek nekivágódott.