Valér
4 °C
8 °C

Hatodik a luzerni evezős-vk-n a Simon, Juhász páros

2011.07.10. 11:26

A kormányos nélküli kettesek között versenyző Simon Béla, Juhász Adrián duó a hatodik helyen végzett a szám vasárnapi A döntőjében az evezősök idei utolsó világkupa-versenyén, Luzernben.

A magyar kettős - amely a május végi, müncheni Vk-regattán negyedikként zárt - a finálé elején még az ötödik helyen haladt, féltávnál azonban visszaesett az utolsó pozícióba, és a hajrában sem tudott javítani. Az élen az új-zélandiak zártak a britek és a kanadaiak hajója előtt. Ott Zsuzsanna, a hazai szövetség főtitkára azt mondta: nagyon elégedettek az egység teljesítményével, amely bizakodásra ad okot az augusztus végén kezdődő, szlovéniai olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt.

A többi magyar egység már szombaton befejezte szereplését a svájci viadalon: a könnyűsúlyú egypárban érdekelt Markgruber Balázs 12., a Szabó Katalin, Gyimes Krisztina normálsúlyú kétpár 17., a férfiak hasonló számában versenyzett Elekes Szilveszter, Hermann Róbert kettős 18., a Varga Tamás, Galambos Péter könnyűsúlyú kétpár és Csepregi Gábor (könnyűsúlyú egypár) egyformán 19., míg a Hajdú Zsuzsanna, Alliquander Anna páros (könnyűsúlyú kétpár) 21. lett.