Kiss Pál Tamás nyolcadik lett a Nürburgringen

2011.07.23. 20:15

Reggel az időmérő edzéssel, délután az első futammal folytatódott a Német Nagydíj a GP3-as csapatok számára. Kiss Pál Tamás, a Right Guard Racing motorsport program magyar versenyzője az időmérőn a 18. rajtkockát szerezte meg, majd az első futamon bravúros teljesítménnyel a 8. helyen ért célba. Holnap tehát a versenyszabályoknak megfelelően pole-pozícióból indulhat.

Az átlagos körülmények között lezajlott reggeli időmérőhöz képest a délutáni első futam a Silverstone-i hoz hasonló, kissé zűrös hangulatban indult. Az autók már a rajtrácson álltak, amikor elkezdett csöpögni az eső. Kiss Pál csapata ezúttal is a slick gumik fönt hagyása mellett döntött, mint később kiderült, ez nagyon jó döntésnek bizonyult.

Kiss Pál Tamás egészen hihetetlen teljesítményt nyújtott, hiszen a 8. hely nem csupán egy újabb pontot hoz neki az összesített pontversenyben, de ami a legfontosabb, hogy akárcsak Barcelonában, vasárnap is pole-pozícióból indulhat a GP3 versenyszabályának köszönhetően, az első futam első nyolc helyezettje fordított sorrendben rajtol a második futamon.

Kiss Pál Tamás így értékelte a versenyt: „A futam elején sajnos nem éreztem túl jól a pálya harmadik szektorát, ahol egy kicsit mindig lelassultam. Amikor elkezdett esni, úgy döntöttem, nem cserélem le a gumikat, mert bár a pálya rendkívül vizes és csúszós volt, nagyon jól éreztem a ritmust, ezenkívül rádión keresztül az t az információt kaptam, hogy sokkal gyorsabb vagyok az előttem autózóknál. A végén még a csapattársamat is megpróbáltam megelőzni, de az utolsó körben már tényleg zuhogott az eső, nem akartam feleslegesen kockáztatni. Holnap pole-pozícióból indulok, ami nagy lehetőség egy jó eredmény elérésére. Nagyon fogok igyekezni, hogy legalább a dobogón végezzek. Amennyiben száraz idő lesz, már most tudom, hogy az utolsó szektorban – ahol ma egy kicsit lassabb voltam - javítanom kell.”

A második futamot az Eurosport vasárnap 9:30-tól, élőben közvetíti. Előtte kilenc órától az első futam ismétlését lehet megtekinteni.