Zsuzsanna
-4 °C
3 °C
Curling
Percről Percre

Pozitív minta az atlétikai és a biciklis ob-n

2011.07.25. 21:09

Pozitív A mintát produkált egy-egy magyar versenyző június 26-án az atlétikai és a kerékpáros országos bajnokságon.

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az atlétikai U23, junior és ifjúsági egyéni ob-n, valamint a kerékpáros utánpótlás és felnőtt ob-n egy-egy sportolónál az A minta analízise után pozitív vizsgálati eredményt mutattak ki.

Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára az MTI-nek elmondta: tisztában vannak az esettel, és lefolytatják az ilyekor kötelező eljárást a nem válogatott utánpótlás-versenyzővel szemben.

Törzsök Zsolt, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a távirati irodának kifejtette: mindenben együttműködnek a MACS-csal, ők is eljárást indítanak, és nem tudja, hogy a versenyző lemond-e a B próba jogáról.

Az A minta pozitív vizsgálati eredménye önmagában nem jelenti a doppingvétség megállapítását, a versenyző kérheti a B jelű minta analízisét. A Nemzeti Doppingellenes Szervezet a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szabályzata, és annak alapján a hatályos magyar jogszabály alapján köteles az előzetes felülvizsgálati eljárás lefolytatására, továbbá annak eredményétől függően, a doppingeljárás lefolytatása céljából a Dopping Fegyelmi Bizottság összehívására.