Benedek
-5 °C
5 °C

Sidi Péter ismét Európa-bajnok

2011.08.07. 14:17

Sidi Péter harmadikként jutott a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számának döntőjébe a belgrádi sportlövő Európa-bajnokságon, mivel a svájci Simon Beyelerrel és az olasz Marco De Nicolóval holtversenyben 1171 kört lőtt, ám hármuk közül ő érte el a legkevesebb belső tízest.

 A világ- és Európa-bajnok magyar ennek ellenére megvédte címét, a nyolcfős döntőben 1273,7 körrel nyert, maga mögé utasítva De Nicolót és a bolgár Anton Rizovot. 

A második sorozat után csak negyedik volt, ám ezután több belső tízest is lőtt, és az ötödik sorozattól már az élen állt.

"Szokatlanul nagy döntőt lőttem, ilyet még nem láttam világverseny fináléjában. Az általam a világ legjobbjának tartott szlovén Debevec azt mondta, fogadott volna rám, látva, milyen jól mentek az álló testhelyzetből leadott lövések az alapversenyben. Meg kellett dolgoznom a sikerért, bár kívülről könnyűnek tűnhetett. Ebben a sportágban ritka a címvédés, ezért is kedves számomra ez az arany. A döntőben folyamatosan láttam, hogy hogy állok, tulajdonképpen a hetedik lövéssel megnyertem az Eb-t. Tartottam azért az orosz Hadzsibekovtól, de ezúttal nem vehette fel velem a versenyt."

Sidi számára az olimpiai kvalifikáció szempontjából nem volt tétje az Eb-nek, már a tavalyi vb-n megszerezte a londoni kvótát.

Eredmények

férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett, Európa-bajnok:
SIDI PÉTER 1273,7 kör
2. Marco De Nicolo (Olaszország) 1269,5
3. Anton Rizov (Bulgária) 1268,3