Overdose ősszel kétszer fut Párizsban

2011.08.16. 11:30

Overdose következő versenye az augusztus végi baden-badeni lett volna, de a ló vélhetően belerúgott az istálló oldalába, ezért egy időre le kellett állítani, nem dolgozhatott, így pedig nem lehetett volna tisztességgel felkészíteni Németországra.

Résztulajdonosa, Mikóczy Zoltán a PannoniaOverdose.hu-nak elmondta, hogy az őszi szezon fő célja továbbra is az az október 2-i Group I-es Prix de l’Abbaye Párizsban, amelyen 2008-ban lova elsőként ért célba, ám a futamot érvénytelenítették. Előtte szeptember 11-ére nézett ki a lónak egy előkészítő futamot ugyanazon a párizsi pályán.

"A baden-badeni versenyt céloztuk meg, a terveket is ennek megfelelően állítottuk össze, azonban mára bizonyossá vált, hogy Overdose nem indulhat rajta. Néhány napra le kellett állítani, nem dolgozhatott, törölnünk kellett a futamból, ennyi kihagyással már nem vállalhattuk ezt a megmérettetést."

"A tréningmunkákat e hét végén, vagy jövő hét elején kezdheti újra. Reális esély van arra, hogy az őszi szezon fő célja, az október 2-i párizsi Group I-es Prix de l’Abbaye előtt még egy felkészítő versenyt tudjunk adni neki. Ez várhatóan a szeptember 11-i, Group III-as, 1000 méteres, Qatar Prix du Petit Couvert lesz, melyet szintén azon a Longchamp-i pályán futnak, mint az október 2-i Prix de l’Abbaye-t."

"Csak abban az esetben áll starthoz szeptember 11-én, ha a trénere és az állatorvosa is kijelenti, hogy felkészült a versenyre. Ha úgy látjuk, hogy nem elegendő a formája hozzá, akkor nem fogjuk indítani. Overdose trénerével egyeztetve ez a verseny csak akkor jöhet számításba, ha kellő időben kimegyünk Franciaországba, és haza sem jövünk, hanem ott folytatjuk a felkészülést a nagy párizsi futamra. Mert a cél az, hogy október 2-án legyen csúcsformában."