Atlétikai-vb: Nincs magyar döntős diszkoszvetésben

2011.08.29. 06:49

Kővágó Zoltán és Fazekas Róbert sem került a legjobb tizenkettő közé diszkoszvetésben a tegui atlétikai-világbajnokságon.

A 65,50 méteres selejtező szintet a mezőny egyetlen tagja sem dobta meg, így a legjobb 12 eredménnyel lehetett döntőzni. Az első csoportban kezdő Fazekas idén még egyszer sem dobott a szinthez közel, nehéznek tűnt a továbbjutása. Három kisérletéből egy sem volt érvényes, így természetesen kiesett.

„Nagyon sajnálom, mert nagyon sok munka van bennem. Úgy gondolom megtettem mindent azért, hogy idén jó eredményt érjek el. Az egész évem rossz volt, a versenyeken nem tudtam kellő önbizalmat szerezni.  Az, hogy nem volt sikerélményem, talán edzésen egyszer-egyszer, az egyre nagyobb nyomást gyakorolt rám, most csúcsosodhatott ki.

A selejtező előtt jól melegítettem, jól is éreztem magam. Az első dobás is jó lett volna, csak belevágtam a hálóba. Most át kell gondolni a történteket, főleg fejben ki kell pihenni, aztán neki állni újra, mert engem még alázatosabb munkára sarkal ez a balszerencsés verseny" - nyilatkozta Fazekas a masz.hu-nak.

A 69,50 méterrel világranglista-vezető Kővágó Zoltán elsőre 58,14-ig jutott, a másodikra 62,16-ot dobott, de ez is kevés volt döntőhöz, csak a 15.-ik eredmény volt.