Hogy hozná haza Gerát a kapitány?

2011.09.30. 12:47

Gera-ügyben most már minden világos. A hetek óta sérült játékost nem engedik el a magyar válogatott október 11-i, finnek elleni Eb-selejtezőre. Azért nem, mert a West Bromwichnál sem teljesen hülyék dolgoznak, ha úgysem játszhat, akkor miért ide-oda utazgatnia, amivel őt és saját magukat is megszívatnák. Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elfogadta Roy Hodgson edző döntését. Mi lett volna, ha nem egyezik bele?

"Gera nem mehet Magyarországra. Mióta hozzánk igazolt, bele sem rúgott a labdába, összesen két edzésen vett részt az első csapattal, a többi időt az orvosi stábbal töltötte. Mivel még mindig nem tud részt venni az edzéseken, épp kapóra jön majd a válogatott meccsek miatti szünet, így együtt tud majd készülni azokkal, akik nem kaptak sehonnan behívót.

Gera most olyan messzire áll attól, hogy a magyar válogatottban játsszon, mint én. Talán személyében csak egy talizmánt akarnak a válogatottnál tudni, de emiatt esélytelen, hogy megszakítsuk a kezelését. Semmi sansz nincs arra, hogy elengedjük, inkább tovább dolgozunk, hogy minél előbb játékra alkalmas állapotba kerüljön.

Zoltán nagyon csalódott amiatt, hogy a két edzés után - amelyek remekül sikerültek - sem tud újra játszani. A korábban sérült bokájának egy másik részével van most gondja, ezért két és fél hete megint nem tudott rendesen edzeni. Épp ezért butaság lenne jelenleg bármiféle visszatérési dátumot kitűzni."

Ezt mondta Hodgson, ami a WBA részéről teljesen érthető. Egervári azt mondta, egy sérült Gera is segít a csapatnak, ha már ott van, az is nagyon sokat számít. Úgy látszik, Hodgson viszont meggyőzte, mert ma azt nyilatkozta az MLSZ-nek, hogy egye fene, eltekint attól, hogy Gera hazautazzon.

De tényleg, mi van, ha nem tekint el? Bepereli a birminghami klubot az UEFA-nál? Elmegy érte Londonba, aztán kopog az ajtaján? Elraboltatja? Felesleges kérdés, de azért vicces kicsit.