Elszúrta az olimpia esélyt a férfi kardcsapat

2011.10.14. 15:06 Módosítva: 2011.10.14. 19:30
Sem a női tőr, sem a férfi kardválogatott nem jutott a négy közé a cataniai vívó világbajnokságon, Magyarországnak négy versenynap után sincs érme. A férfiak hatodikak, a női tőrcsapat az 5. helyen végzett.

Az ausztrálok könnyed legyőzése (45-17) után a nyolc közé jutásért Kínát is simán megverte (45-32) a magyar férfi kard válogatott, hogy aztán jöhessen a legfontosabb meccs Oroszország ellen.

Bő egy hónapja tudtuk, hogy az oroszokat kell legyőzni az éremszerzéshez, nyilván meg is volt ennek a forgatókönyve. Szilágyi Áron, Decsi Tamás és Lontay Balázs kezdett, de egy asszót nyertek a kilencből, mindannyian mínuszban zártak. Decsi csak mínusz eggyel, Lontay mínusz néggyel, a négy évvel ezelőtti hős, Szliágyi mínusz héttel.

Az olimpiai részvételt is jelentősen megkönnyítette volna egy vb-érem, de ettől igen messze voltunk, mert az elejétől hátrányba kerültünk, onnan pedig nemhogy csökkenteni nem sikerült a különbséget, az oroszok húztak el, és végül 45-33-ra meg is nyerték a számukra is igen fontos meccset.

Az ukránokat nagy izgalmak közt 45-44-re verte a csapat, a kezdés után először 43-nál volt egyenlő, Szilágyi azonban ha el is adta az előnyt, az utolsó tus az övé volt. A hatodik helyért Románia következett, amelytől 45-40-re kikapott a magyar csapat, így a hatodik helyen zárta a versenyt.

A női tőrcsapat a franciákat legyőzve (44-43) az ötödik helyen végzett.