Guardiola idegbeteg, Mourinho mintagyerek

2012.01.25. 15:58 Módosítva: 2012.01.25. 15:59

Komoly kérdések merültek fel a ma este 10 órától kezdődő Barcelona-Real Madrid Spanyol Kupa negyeddöntő előtt. Az evidens, hogy lesz piros lap, de ha nincs Pepe, ki fogja kapni? Fog-e végre megint színészkedni Busquets? Guardiola lehetne már férfi végre. Tíz kérdés a mostanában szinte rendszeres Clásico előtt.

1. A Barcelona hétvégi, Málaga elleni bajnokiján három kulcsember - Fabregas, Xavi és Puyol - is pihent, ami a legjobb bizonyítéka annak, hogy Guardiola komolyan veszi a ma esti visszavágót. Na, de mennyire motiváltak maguk a játékosok? Igaz, ezt a kérdést nem csak a mostani, rövid időn belül a huszonhétezredik Clásico kapcsán lehet feltenni, eddig is fel lehetett. Az eredmények eddig a katalánokat igazolták, de minél több a siker, a kérdés annál indokoltabb.

2. Mit fog kitalálni Mourinho? Hátrányból, ráadásul idegenben kell játszanuk, egy olyan stadionban, ahol a Barcelona tényleg csak elvétve kap gólt. Megmosolyogtató, amikor önjelölt, bár kétségtelenül lelkes szakértők ilyenkor elkezdenek találgatni, hogy is fog akkor kinézni az öltözőben Mourinho mágnestáblája. Mi ilyet maximum a kocsmában teszünk, úgyhogy a kérdés inkább költői volt, kíváncsian várjuk a választ.

3. Ha nem megy a játék, ki lesz az első madridi játékos, akinél először elgurul a gyógyszer? Pepe nincs, meg neki amúgy sem kell ahhoz semmi, hogy agyonrúgjon valakit, eleve úgy megy ki a pályára. Sergio Ramosra tippelünk, bármennyire is haverja a fél Barca a válogatottból.

4. A következő kérdés az előzőhöz kapcsolódik: Pepe tényleg nem lesz vagy ez a csel Mourinho taktikájának a része? Nem lepődnénk meg, ha kifutna a kezdőcsapattal a pályára, összezavarva ezzel Messiéket, akik arra készültek, hogy most nem kell beszarni ettől a vadállattól.

5. Ki lesz az első barcás, aki sírva fakad, amint kicsit keményebben ütközik egy madridival? Busquets gyanúsan visszafogta magát mostanában, de ha látványosan össze kell esni, és fetrengeni öt percig a földön, akkor rá tippelnénk.

6. Az addig rendben van, hogy Pepe nem játszik, de elutazik-e a csapattal a Camp Nouba? Ki fogja először pofán vágni a VIP-ben?

7. Mourinhónak nagyon kellene most egy győzelem, aminek egyben továbbjutást is kell jelentenie, mert egy kupa-negyeddöntőn enélkül nem ér semmit. Az utóbbi egy hétben tényleg mindenki vele van elfoglalva, és eddig jól állta a sarat. Elszakad-e a cérna, ha ma nem jön össze a továbbjutás? Az év meglepetése lenne, ha egy újabb vereség után még mindig tudná magát tartani a tavasszal elkezdett, visszafogott, inkább duzzogó stílusához.

8. Ha Mourinho balhézik, képes lesz-e Guardiola végre férfiasan reagálni és nem ezt a fárasztó diplomatikus maszlagot szajkózni? "Mi nem foglalkozunk a bíróval, nem foglalkozunk Mourinhóval, mi tesszük a dolgunkat továbbra is, stb." Oda kéne már egyszer jól vágni a bíróknak is, meg az ellenfélnek is, ha van rá oka. Nagyon jól szórakoznánk egy idegbeteg, magából kivetkőzött Guardiolán.

9. Nem túl eredeti, de kötelező kérdés: ki lesz a jobb, a hétvégén bombaformában játszó Messi vagy az ugyancsak kifogástalan Ronaldo?

10. Figóhoz hasonlóan Pepe is kap majd egy disznófejet a dühös katalán drukkerektől?