Csak egy ajánlat jött a londoni olimpiai formaruhák gyártására, az is érvénytelen

2012.02.03. 09:33

Új közbeszerzési pályázatot írnak ki az olimpiai formaruhák gyártására. Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában a napokban elmondta, hogy a formaruhák gyártásának sorsa még nem dőlt el, mert a MOB „adminisztratív problémák miatt megsemmisítette a kiírt közbeszerzési pályázatot”.

„A közbeszerzési pályázatra összesen egy ajánlat érkezett, melyet két cég közösen nyújtott be. A két cég közül az egyik nem felelt meg a pénzügyi alkalmassági feltételeknek, így az egész ajánlat érvénytelen. Ennek eredményeképpen a közbeszerzési pályázat újra kiírásra kerül, gyorsított eljárással" - nyilatkozta az Indexnek Molnár.

A MOB-főtitkára elmondta, hogy a kiírásban nem történt adminisztratív hiba, mivel a pályázó két cég érvénytelen közös ajánlatot nyújtott be. „Az új eljárás lebonyolítására az olimpia kezdetéig, július 27-ig még van idő. Mivel a gyártásra kiírt közbeszerzési pályázat eredménytelen volt, így jelenleg nincs győztese sem."

A MOB szeptemberben hirdetett pályázatot a XXX. Nyári Olimpiai Játékokra utazó magyar csapat felvonuló- és formaruhájának megtervezésére. Erre negyvennégyen regisztráltak, a november 2-i határidőig harmincketten pályáztak. A héttagú szakmai zsűri az Innoé Design, azaz Mohari Kinga és Csergő Noémi munkáját találta a legjobbnak, a kalotaszegi motívumokkal díszített kollekció a tervezők szerint fiatalos, látványos, divatos, laza, egyértelmű népi motívumokkal.

A zsűriben ülő szakértők véleménye nem volt egységes, egyikük egyenesen azt állította, az összes pályamunka eltúlzott, magyaroskodó rettenet volt.