Katona Ervin a világ legerősebb embere

2012.02.07. 09:33

Négyszeri halasztás és az ukrajnai helyszín kiesése után hétfőn Szarajevóban rendezték meg a 2011-es Strongman Champions League befejező versenyét.

ke02
Fotó: Barakonyi Szabolcs

Az összetettben negyven ponttal vezető Katona Ervinnek a hetedik hely is elég lett volna a győzelemhez, de ahogy mondta: a harmadikat sérülései ellenére is könnyedén képes hozni.

A szabadkai versenyző a másodikért is versenyben volt, a litván Savickasra ugyanakkor nem volt veszélyes, de az összetettbeli győzelme egyáltalán nem forgott veszélyben.

Katonának az idényben három első helye volt (Szerbia, Bulgária, Kanári-szigetek), egyszer volt második (Hollandia) és kétszer harmadik, két finnországi versenyen. Savickas ötször nyert, de más helyezései nem igazán voltak, ezért alakult ki végül a harmincpontos különbség. Katona 180, Savickas 150 pontot gyűjtött.

„Nekem már annyi ebben a sportágban, elmúltam 35 az év elején, tíz éve csinálom, azóta egy szponzort se találtam. Ha most a legerősebb leszek, akkor sincs semmi, még csak aprópénzre sem tudom váltani ezt a sikert. A lelkemnek persze jót tesz, de a többi nem érdekel. Eddig esetleg azt írtam a névjegykártyára, voltam kétszer is második, most meg maximum első leszek. Nem gyengült a motivációm, de nincs bennem az az extra, mindent elsöprő akarat, hogy ennek meg kell lennie” – mondta az Indexnek a verseny előtt.