Bundameccs után is életben a kardcsapat

2012.02.20. 11:52

A padovai Világkupa-verseny volt az utolsó előtti a kardozók olimpiai kvalifikációjában. Sok kérdés tisztázódott, Magyarország ötödik lett, és van esélye a londoni részvételre.

Egyiptom nem indult el, ezzel lényegében elveszítette esélyét az olimpiára, ami jó hír, mert a földrész kvótáját a világranglistáról osztják ki. A kép jelentősen letisztult: ez a kvóta Magyarországé vagy a kétszeres olimpiai bajnok Franciaországé lehet. Az utolsó moszkvai versenyen dől el, ki csatlakozhat a legjobb nyolc csapathoz.

A képlet is egyszerű: a franciák előtt kell végeznünk március tizennyolcadikán, mert akkor kétpontos meglévő előnyüket megőrizhetjük.

Kovács Tamás szövetségi kapitány állította, hogy a világranglista-második olaszok leadták a franciáknak a meccset Padovában (45-37-re nyertek), így juttatták be őket a legjobb négy közé, nagy riválisunk végül a negyedik lett.

Moszkvában mindez nem fordulhat elő, mert a franciák az oroszokkal vagy a németekkel vívnak az elődöntőért. Hacsak addig nem kerülünk össze velük, és nem győzzük le őket. Mert akkor el is dőlt, melyik csapat végez jobb helyen a kvalifikációban.