Reménytelen, katasztrofális: FTC-DVSC 1-2

2012.03.03. 20:04 Módosítva: 2012.03.03. 20:07

A listavezető Debrecen 2-1-re győzött a Ferencváros vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának szombati játéknapján. A hajdúsági alakulat így továbbra is minden fronton őrzi veretlenségét az idényben, írja az MTI lelkes, a legdurvább és legelcsépeltebb sportközhelyekkel sokkoló tudósítása a magyar futballbajnokság tavaszi idénynyitójának úgynevezett rangadójáról.

Ezek szerint nem ugyanazt a meccset láttuk.

A távirati iroda változatlan tűzzel folytatja: „Nagy iramban kezdődött az összecsapás, valósággal egymásnak estek a csapatok, ám a kezdeti lendület ellenére a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A vendégek az első félidő utolsó néhány percében fölénybe kerültek, ezt pedig Coulibaly egy szöglet utáni lecsorgó labdát értékesítve kihasználta. A fordulást követően a zöld-fehérek egy hasonló góllal egyenlítettek, ezután pedig mezőnyfölényben futballoztak. A hajrára feltámadt a listavezető és Szakály révén a 79. percben megszerezte a vezetést, amit meg is tartott a végéig."

Frászt.

Akinek van képe ilyet írni erről a meccsről (és látatlanban bevállalom, hogy az NB I. összes szombati meccse kábé ilyen volt), az vagy sosem látott még például angol, vagy spanyol futballt, vagy egyszerűen csak lódít.

A pályán ácsorgó 22 játékos jóformán helyzetbe sem került a 90 plusz kettő perc alatt, csak a szurkolóknak lehet örülni, tették a dolgukat, végig énekeltek, anyáztak, mocskoslilákoztak.

Az első félidő végén a Debrecen két perc alatt három szögletet lőtt, Coulibaly a 42. percben meglőtte 12. gólját az idényben. A második játékrész elején fölénybe került a Fradi, az 54.-ben Klein 2. magyar élvonalbeli góljával egyenlített, ez is kb. egy méterről született, mint a DVSC-gól. A 80.-ban Szakály csavart jobbal, 12 méterről a bal alsó sarokba, ami a meccsen az egyetlen focira emlékeztető jelenet volt. Rengeteg hiba, megszámlálhatatlan rossz passz, vállalhatatlan, botrányos foci.

Ennyi volt a rangadó, nem több, négy sort érdemel. Ebben semmi meglepő sincs, a bajnokság évtizedek óta ilyen. Viszont akik benne élnek, bármilyen pocsékul is művelik ezt az extrém sportot, a magyar focit, soha, semmitől nem fognak kizökkenni.

A debreceni csapatkapitány, Szakály szerint küzdelmes mérkőzésen jó csapatot győztünk le hazai pályán, a stúdióban ülő szakértő szerint hosszú távon a Fradi veszélyes lesz mindenkire, a két edző harcos meccset látott, Kondás a bírókra panaszkodott, hogy ellenük fújtak, Détári már látta az ő Fradiját kialakulni: „Peches mérkőzést játszottunk, egyenrangú ellenfelei voltunk a Debrecennek, sőt voltak olyan periódusai a meccsnek, amikor mi játszottunk jobban. Két elkerülhető gólt kaptunk, a hibákból tanulni kell."

A Debrecen veretlen maradt, de ne legyen vele boldog. A magyar futball most sem adott életjelet.