Addig arcoskodott, míg letette gólra

2012.03.12. 23:18

Norazlan Razari ráfaragott arra, hogy hergelni próbálta a ellenfelét az ide-oda rakott labdával. A csatár - szabálytalanul - kirúgta a kezéből, majd gólt szerzett.

A maláj Selangor FA a Johor FC-vel játszott kupamérkőzést, a hazaiak már 2-0-ra vezettek, amikor a 68. percben Razarihoz került a labda. A kapus letette Arthuro Bernhardt csatárral szemben, hogy majd a szokásoknak megfelelően felkapja, ha megpróbálja elvenni tőle. Az ember a kutyája elé rakja le így a teniszlabdát, amikor trenírozza. Néhány kutyának azonban jobb a reflexe, mint a gazdának. Erről Razari megfeledkezhetett, Bernhardt egyszerűen kirúgta a kezéből, és a kapuba vágta.  (A videón a 15. másodperctől.)

A FIFA szabálykönyve szerint a kapustól nem vehető el a labda, ha azt két kézzel fogja. Ha mégis megtörténik, szabadrúgást kell neki ítélni. Ezzel Razari is tisztában lehetett, még vert helyzetében is próbált inteni a bírónak. Pantomimjével azonban se így, se úgy nem tudta elkerülni a gólt. A mérkőzés játékvezetője úgy látszik, nem volt tisztában a szabályokkal, vagy úgy vélte, Razari már elengedte a labdát, amikor elvették tőle, és gólt ítélt.

A mérkőzés 2-2-re végződött.