Áron
-4 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Asztalitenisz: Pattantyús egy győzelemre az olimpiai kvótától

2012.04.15. 14:44

Pattantyús Ádám bejutott a zárónapi torna legjobb négy játékosa közé az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőjén, Luxembourgban, így ismét csak egyetlen győzelem választja el a londoni kvótaszerzéstől.

Vasárnap mindkét nemnél 16 fős kieséses táblán zajlanak a küzdelmek, és további hárman - a két ág győztese, illetve a bronzmeccs nyertese - jutnak ötkarikás indulási joghoz.

Pattantyús pénteken és szombaton is bekerült csoportja fináléjába, az utolsó meccsen azonban mindkétszer vereséget szenvedett, így egyelőre lecsúszott a kvótáról. Ezúttal az ukrán Jaroszlav Zmudenko legyőzése után a szerb Zolt Peténél is jobbnak bizonyult hat szettben, így ismét már csak egy sikerre van az indulási jog kiharcolásától. A világranglistán 133. magyar játékos ellenfele - 15:30 órától - a 45. orosz Kirill Szkacskov lesz, aki ellen szombati találkozójukon Pattantyús nyert 4-2-re.

A luxembourgi viadalon a férfiaknál és a nőknél is összesen 11-11 indulási jog talált-talál gazdára a nyári játékokra. Magyar részről eddig - nagy és kellemes meglepetésre - Zwickl Dániel csatlakozott a már korábban kvótát szerzett Tóth Krisztinához és Póta Georginához.

Eredmények (a verseny honlapja alapján):

A négy közé jutásért:
Pattantyús Ádám-Zolt Pete (szerb) 4-2

Korábban:

Nők:
Amelie Solja (osztrák)-Lovas Petra 4-0

A nyolc közé jutásért:

Férfiak:
Pattantyús-Jaroszlav Zmudenko (ukrán) 4-2
Wang Zeng Yi (lengyel)-Kosiba Dániel 4-1

Nők:
Lovas-Gebriela Feher (szerb) 4-0 - Feher a harmadik szett után feladta

Az asztaliteniszezőknek a mostani torna után már csak egy lehetőségük van a kvótaszerzésre, a májusi, dohai világselejtező.