Tizenegyes vagy az évszázad luftja?

2012.04.24. 15:00

A vasárnapi Brisbane Roar-Perth Glory ausztrál bajnoki döntő hosszabbítása annyi kérdést vet fel, amennyit máskor egy fél szezon sem. Miért hosszabbított a játékvezető a 95. percig, ha előzőleg négy perc ráadást ítélt? Tizenegyes helyett miért nem fújta be inkább a lest? Minek adott tizenegyest? Utóbbi mi nem merjük eldönteni, ezért inkább megszavaztatjuk.

A találkozó 1-1-re állt, a bíró négy perc hosszabbítást jelzett (1-1-nél kétszer 15 perc hosszabbítás következett volna), de a kisebb háborút kiváltó jelenet már 4:20-nál történik. Hogy lehet ez? Hát nyilván úgy, hogy ha ilyenkor támad az egyik csapat, nem feltétlenül szoktak belefújni a meccsbe.

Tizenegyes vagy sem?

Rendben van, ezt még elnézzük, de amikor Besart Berisha (egy darabig ez lesz a kedvenc nevünk) nyilvánvalóan lesen kapja a labdát, akkor miért nem fújják be? Ez az egész balhé kulcsmozzanata, sípszó, 1-1, hosszabbítás, nincs gond. Nem ez történt, hanem jött egy olyan büntető, amiről tizenöt kameraállás és negyven lassítás után sem lehet igazából biztosan megmondani, jogos volt-e vagy sem.

Első látásra kapásból rávágja az ember, hogy a Brisbane Roar csatára akkora luftot rúgott, mint a ház. Másodszorra aztán ott van az a bizonyos védő (Miller), aki kirúgta a csatár támaszkodó lábát, ami miatt luftot rúgott. Vagy nem. Attól függ, melyik lassítást nézzük.

A les
A les

Mindenesetre Berisha bicskanyitogató öröme már alapból megérte volna, hogy ne legyen itt semmilyen tizenegyes, de egyszerűbb lett volna befújni azt a bizonyos lest.