Öt magyar egység indul a belgrádi evezős-vk-n

2012.05.02. 11:56

Öt magyar egység, köztük a már a londoni olimpiára készülő Simon Béla, Juhász Adrián duó képviseli a magyar színeket az evezősök idei első, péntektől vasárnapig tartó világkupa-versenyén, Belgrádban.

A kormányos nélküli kettesek között induló szolnoki páros mellett Galambos Péter (könnyűsúlyú egypár), Hirling Zsolt és Varga Tamás, illetve Hajdú Zsuzsa és Kabódi Erzsébet (könnyűsúlyú kétpár), valamint Szabó Katalin és Gyimes Krisztina (kétpár) száll vízre a szerbiai regattán.

"A Simon, Juhász párosnak ez lesz az első állomás az olimpiai felkészülésben, fokozatosan kell felépíteniük magukat, így most nem várok tőlük jó szereplést - mondta Székely Balázs szövetségi kapitány. - A másik három páros a május végi, luzerni pótkvalifikációra készül, ez jó erőfelmérő lesz a számukra, nekik is inkább majd Svájcban kell jól menniük. Galambostól azt várom, hogy jusson be a döntőbe."

A május 20. és 23. között sorra kerülő luzerni olimpiai pótkvalifikációs viadalon a három páros mellett Galambos normálsúlyú egypárban száll majd vízre, és a Széll Domonkos, Elekes Szilveszter, Papp Gergely, Pétervári-Molnár Bendegúz összeállítású négypár is elindul.

Belgrádban pénteken az elő- és reményfutamokat rendezik, szombaton következnek a negyed- és középdöntők, illetve néhány szám döntője, majd vasárnap a többi B és A döntők lesznek.