Fejessel vette a vizesárkot a futónő

2012.05.04. 11:34

Az akadályfutás kétségtelenül nehéz atlétikai szám. Az akadályok átugrásánál óhatatlanul megtörik a futó lendülete vagy el kell apróznia lépéseit, hogy jó ütemben vegye azokat. És még ott van a vizesárok is, amiben már lábbal sem kellemes megmerítkezni, de arccal előre beleesni egyenesen röhejes. Katy Andrewsnak sikerült minden idők legszerencsétlenebb akadályvételét bemutatnia.

Az amerikai egyetemistának azért van öniróniája, maga töltötte fel a youtube-ra a bukásáról készült felvételt. „Nem emlékszem arra, hogy csattantam volna az akadályon, csak arra, hogy elmerülök.” A futónő szerint a szögescipője ragadt le néhány lépéssel korábban, és ez zavarta meg.

Az akadályon egyszerűen átesett, és félszaltóval, fejjel zuhant az árokba. Amint tudott, felpattant, és még két kört futott, aztán megállt, a bevert feje és combja is vérzett.

Az biztos, Andrews nem tapasztalatlansága miatt nézte be az akadályt, a futónő több versenyt is nyert már, az egyetemi szezonnyitón, a Blue and Orange-on is győzött.