Tökön rúgással állt bosszút a négerezésért

2012.05.08. 12:57

A Trabzonsporban játszó, ex-tottenhames Zokora és a fenerbahcés Emre a pályán intézték el azt, amit Angliában a fegyelmi bizottság csinál. Előbbi a bíró orra előtt torolt meg ellenfelén egy állítólagos rasszista megjegyzést. Ha ez sárga, akkor mi a piros?

Zokora egy pár héttel ezelőtti sérelmét bosszulta meg a Fenerbahce-Trabzonspor második meccsén a török rájátszásban, aminek az első találkozóján Emre állítólag mocskos niggernek nevezte őt. Zokorán már a kezdés előtt látszott, hogy nincs barátság, visszautasította ellenfele kézfogását.

A meccs közben aztán meg is adta neki, ami szerinte jár: szándékosan, brutálisan tökön rúgta Emrét. Nem tudni, miért, de a bíró csak sárgát adott neki, pedig az esetet visszanézve az év egyik legsúlyosabb szabálytalansága volt ez.

Emre korábban két meccses eltiltást kapott a rasszista megjegyzéséért, ezért a szabálytalanságért akkor mi jön? Életfogytiglan? Valószínűleg semmi, mert a fegyelmi bizottság csak abban az esetben szokott vizsgálatot indítani, ha egy súlyos esetnél semmi szankció nincs a játékvezető részéről. Ezzel a sárgával valószínűleg el van intézve a dolog.

A meccset egyébként a Fenerbahce nyerte 3-1-re, Emre gólt szerzett.