Győrben szemlézték a EYOF-helyszíneket

2012.06.15. 13:42

A 2017-es európai ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) megrendezésére pályázó Győrbe érkezett az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) szemlebizottsága. A helyszínről decemberben születhet döntés.

A  Guro Lium, Katerina Nycova és Jozef Liba alkotta bizottság csütörtökön kezdte meg a háromnapos tájékozódást a kisalföldi megyeszékhelyen.

A delegáció csütörtöki programjában a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a város közös prezentációjának meghallgatása szerepelt. A Borkai Zsolt polgármester, MOB elnök által vezetett bemutatón a vendégek megismerhették a már meglévő és a tervezett létesítményeket, az infrastrukturális feltételeket, a város adottságait és minden, a pályázatban elvárt egyéb feltétel részleteit - közölték.

A tájékoztatás szerint a szemlebizottság pénteken a versenyhelyszíneket és az edzéslehetőséget biztosító létesítményeket látogatja meg, ahol megismerkedik az elkövetkező évekre tervezett fejlesztésekkel és azok ütemezésével is. A delegáció programja szombaton a Győrben látottak kiértékelésével zárul.

A MOB elnöksége 2011. június 17-én, a győri önkormányzat pedig június 24-én egyhangú határozattal hagyta jóvá a pályázati szándékot. A magyar kormány 2011. november 17-én döntött a rendezési jog elnyerése esetén szükséges kormányzati intézkedésekről.

Az Európai ifjúsági olimpiai fesztivál 1991 óta létezik, a magyar fiatalok a kezdetektől ott vannak a versenyeken. Az EYOF-on 49 országból képviselteti magát a 14-18 éves korosztály. A 2017-es esemény rendezési jogáért Győrt egyedüliként nyilvánították hivatalosan is kandidáló várossá, végső döntés az EOC izraeli közgyűlésének decemberi ülésén várható.