Az amerikai műrepülősök már megérkeztek Nyíregyházára

2012.07.17. 11:28

Elsőként a legjobbak közé tartozó amerikai pilóták érkeztek meg a jövő csütörtökön kezdődő nyíregyházi, 10. motoros műrepülő világbajnokságra,

Horváth Péter, a helyi repülőteret üzemeltető Tréner Kft. ügyvezető-igazgatója az MTI-nek kedden elmondta: a vb-re hivatalosan nevezett nyolc amerikai pilóta közül hat érkezett meg, két géppel. A csapat tagjai a nyírségi reptér kipróbálása után tovább repültek Csehországba, s ott készülnek fel a jövő csütörtökön kezdődő vb-re.

Tájékoztatása szerint a vb-re nevezett 20 ország pilótái a hét végéig foglalják el szálláshelyeiket Nyíregyházán. A város repülőterén hétfőn kezdődnek meg a hivatalos edzések, s a gyakorlásra szerda estig kapnak lehetőséget a versenyzők.

A 10. műrepülő vb július 26-án, csütörtökön kezdődik, 10 órakor szállnak fel az első gépek a versenyprogram teljesítésére. Az ünnepélyes megnyitót este hatkor rendezik a nyíregyházi Kossuth téren. Augusztus 3-ig naponta 9 órától lesznek a versenyrepülések, majd 4-én repülőnap, látványos légi show zárja vb-t.

Ábrányi Tamás, a magyar szövetség motoros műrepülő szekciójának vezetője, a vb versenyigazgatója, aki pilótaként maga is rajthoz áll Nyíregyházán, arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a viadalra jelentkezett 20 ország eddig 82 pilótát nevezett. Több országból a hét végéig várják az indulók nevét, mivel ott még nem történt meg a végleges kiválasztás.

Ami végleges: a magyar válogatott színeiben Ábrányi Tamás mellett Keserű Béla, Kovács Gergely és Nádas Tamás áll rajthoz a nyíregyházi műrepülő-vb-n.