Hé, spori, lemaradt két gólról!

2012.09.18. 09:56

Két gólt vett el az Evertontól a hétfői, Newcastle elleni Premier League-meccsen Ceri Richards partjelző, illetve Mike Jones játékvezető.

1-1-es állásnál Marouane Fellaini a 60. percben ziccerben kilépett, és a kapuba gurított, de Richards lest jelzett, Jones érvénytelenítette a találatot. A gól egyértelműen szabályos volt, mert a belga nem volt lesen.

A 78.-ban aztán Victor Anichebe fejelt közelről, Tim Krul kapus a lécre ütötte a labdát, ami egyértelműen a vonal mögé pattant, mielőtt kivágták. Richards ekkor nem jelzett semmit, a játék ment tovább. A labda pedig egyértelműen bent volt.

Az Everton a 88.-ban ténylegesen is megszerezte a vezetést Anichebe találatával, csakhogy jött Demba Ba, és a 90. perc után egyenlített, a vége 2-2 lett.

A két edző megegyezett, hogy Anichebe másik gólját is meg kellett volna adni.

"Tudom, hogy nincs könnyű dolga a partjelzőnek, dehát az lenne a munkája, hogy az ilyeneket észrevegye. Nem is reklamáltam, csak megjegyeztem neki, spori, lemaradt két gólról" - nyilatkozta az Everton-tréner David Moyes a Mirrornak.

Alain Pardew, a vendégek edzője egyetért vele: "Ami átment a vonalon, az bent volt. Régóta mondom, hogy videó kellene. Az Evertontól elvettek egy fontos gólt".

A Premier League-ben elméletileg januártól bevezethetik a gólkamerát, miután a FIFA a nyáron - Kassaiék hibája után - felgyorsította az alkalmazás engedélyezéséről szóló döntés meghozatalát, és rábólintott a gólvideós rendszerre.