Olimpiai bajnokok a Nagy Sportágválasztón

2012.09.19. 13:57
A hétvégén közel száz sportággal ismerkedhetnek majd meg az érdeklődő gyerekek. Olimpikonok, sportolók a helyszínen ajánlanak sportágakat.

A Kopaszi gáton tartott sajtótájékoztatóval megkezdődödtt a XI. Budapesti Nagy Sportágválasztó programsorozata, melyen közel száz sportággal ismerkedhetnek majd a fiatalok.

A rendezvényre több olimpikon, köztük az aranyérmes Dömbi-Kökény-páros és Parti András hegyikerékpáros különböző vízi járművekkel, sárkányhajóval, kenuval és vízibiciklivel érkeztek.

A 2007-ben indult Sportágválasztó az elmúlt öt évben összesen 125 ezer látogatót vonzott, a kezdetben kipróbálható húsz sportág pedig idővel közel százra bővült - számolt be az eredményekről Ipacs Endre, korábbi vb-bronzérmes kenus, aki a kezdeményezést útjára indította.

Ipacs elmondta, hogy a rendezvény az évek során országos sportfesztivállá nőtte ki magát, azonban az idén volt a legnehezebb megszervezni: jövője elsősorban az anyagi háttértől függ.

A szeptember 21-22-ei eseményen ezúttal a londoni aranyérmes Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Berki Krisztián, Kökény Roland, a bronzérmet szerző Csernoviczki Éva és az MKB Veszprém kézilabdacsapatának két játékosa lesz ott, a belépés díjtalan. Párhuzamosan, a sportágválasztón belül rendezik a Nagy Hangszerválasztót is, amin a zenével találkozhatnak a gyerekek.

(Helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont a Maglódi út 12/a-ban. Nyitva 9-től ötig pénteken és szombaton.)