Újabb szomorú játékos a Real Madridban

2012.09.20. 11:08 Módosítva: 2012.09.20. 12:23

José Mourinho a múlt heti bajnoki vereség után azt mondta: Nincs csapatom. A keddi Real Madrid-győzelem cáfolta ezt, de ahogy Iker Casillas nem örült Cristiano Ronaldo győztes góljának, az inkább azt mutatja, Madridban gond van a csapategységgel. Lehet, hogy a gyász volt az oka.

C. Ronaldo a 91. percben fordított 3-2-re a Manchester City ellen, ő is és Mourinho is extázisban fentrengett a füvön, a stadion felrobbant, a csapattársak mentek ölelgetni a hőst, csak Casillas reakciója volt teljesen érthetetlen: a kapus olyan meredten nézett maga elé mozdulatlanul, mintha ő kapott volna gólt. (Az egyként felugró nézőkkel a háttérben ez különösen viccesen néz ki.)

Azt lehetett tudni, hogy Ronaldo pár hete nem érezi jól magát a Realban, nyilatkozata szerint szomorú, és maga sem ünnepelte góljait. Állítólag több csapattársával sem jött ki jól, Pepével és Marcelóval is megromlott a viszonya, Casillassal pedig sohasem voltak igazán jóban.

A csapatkapitány ezen persze könnyen túl tud lépni, ahogy a spanyol válogatottban villámhárító szerepet tölt be a Barcelona és a Real-játékosok között, úgy csapatában is igyekszik nyugodt légkört teremteni. A Marca szerint a boldogtalan Ronaldót ő is megpróbálta helyre rázni.

A Marca szerint van magyarázat: Iker Casillas órákkal a meccs előtt tudta meg, hogy egy lengyel fiú, akivel az Eb-n találkozott, meghalt. A 14 éves Dawid Zapisek ritka, gyógyíthatatlan gerincbetegségben szenvedett, és minden vágya az volt, hogy kedvencét, a Real Madrid kapusát élőben láthassa. Amint mondta, ez volt az egyetlen, amire halála előtt vágyott.
Casillas a facebookon fejezte ki együttérzését: "Őszinte részvétem a családnak, nyugodj békében, barátom".

A kapussal állítólag Mourinho sem jön ki, nem tetszik neki, hogy Casillas a barcelonásokkal, válogatottbeli társaival is tartja a kapcsolatot.