Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Pars Krisztiánt elvitték a rendőrök

2012.09.21. 21:24 Módosítva: 2015.05.14. 02:21

Az olimpiai bajnok Pars Krisztián bevitték a szombathelyi rendőrkapitányságra, mert állítólag megvert egy postást. Pars tagadja, hogy megütötte volna,írja a nyugat.hu.

A nyugat.hu úgy tudja, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt hallgatják ki Parsot, akit nem bilincseltek meg a rendőrök. Többen jelezték a lapnak, hogy Parsot a szombathelyi Király utcában rendőrségi kisbuszba ültették be este hét óra körül.

A rendőrség garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállította és gyanúsítottként hallgatta ki Pars Krisztián kalapácsvető olimpiai bajnokot - erősítette meg a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére. Leibinger Eszter közölte: "P. K. szombathelyi lakos ellen szabadlábon hagyása mellett a Szombathelyi Rendőrkapitányság folytat eljárást"

„Pénteken délután a 4-es postára mentem feladni egy dedikált kesztyűt, jótékonysági célra. Egy kis helyen tudtam megállni a Maros utcában. A barátnőm bent maradt az autóban én pedig beálltam a sorba. Később a barátnőm telefonált, hogy egy postásautó szeretne bemenni az udvarba, ami előtt megálltam és a vezetője dudál, integet. Mondtam, hogy megyek, két percet kértem, mert már csak ketten álltak előttem” - mondta Pars.

„Amikor kimentem először is bocsánatot kértem a postástól, amiért elálltam az utat, bevallom, nem vettem észre. Ezután ültem be a kocsiba, ahol a barátnőmtől megtudtam, hogy a postás előbb rá akarta venni, hogy ő járjon el az Opelemmel, de ezt nem tette meg, erre a férfi megkérdezte tőle, hogy a barátnőm a kurvám-e?” - mondta. - „Nagyon mérges lettem, kipattantam a kocsiból és odamentem a postásautóhoz és emelt hangon kértem a férfit, kérjen bocsánatot a barátnőmtől. Amikor erre nem volt hajlandó, akkor mondtam neki, hogy kirántom a kocsiból, de végül inkább hagytam, hozzá sem értem.”

Pars nem érti, miért ment látleletet vetetni a postás, amikor ő nem bántotta. Pars Krisztián az ún. órásháztól tartott a belváros felé, amikor a rendőrök utánamentek. Végül a Király utcában állították meg, majd átszállították egy rendőrautóba, amivel a kapitányságra vitték. Úgy tudjuk, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt hallgatják ki - állítólag szemtanú is van. Jelenleg is a szombathelyi rendőrségen tartózkodik.