Szambó: öt magyar érem a Bratislava Openen

2012.09.26. 12:24

Öten indultak és öt érmet szereztek a magyar szambósok a szlovák Bratislava Openen az erős nemzetközi mezőnyben, szeptember 21-22-én.

Pintér Norbert a sport szambó junior 65 kilós súlycsoportjában a második helyet szerezte meg, a 17 éves magyart egy szlovén válogatott győzte le a döntőben.

A 74 kilós Nagy Dániel élete első versenyén indult, és mindjárt a harmadik helyen végzett. Az elődöntőben egy osztrák, Bundesligában is szereplő exdzsúdóstól kapott ki.

Lukács Péter eredeti versenysúlyánál (74 kg) eggyel magasabb súlycsoportban indult, de a 82 kilósok között is bronzérmet tudott nyerni. Az első mérkőzését balszerencse miatt vesztette el, ellenfele herén sarkalt, de a következő meccsre felszívta magát, és gyors győzelemmel szerzett érmet egy szlovákot verve.

Eszes Áron a combat szambó kategória 74 kilós súlycsoportjában indult, első meccsén leléptették, mert nem állt el orrvérzése. A bronzéremért egy hollandot győzött le az mérkőzés utolsó percében. A 100 kilós veteránok között Fehér János lett az első.