Az USA focigyőzelme gyűlölethullámot indított

2012.08.10. 19:56 Módosítva: 2012.08.10. 19:56
Az amerikai női fociválogatott olimpiai bajnok lett, a döntőben Japánt győzték le, ami felkorbácsolta az indulatokat a Twitteren. Az amerikai drukkerek arról beszéltek, hogy most bosszút álltak Pearl Harborért, illetve a japánokat ócsároló bejegyzéseket tettek közzé, ráadásul épp a Nagaszaki elleni bombatámadás évfordulóján.

Igencsak paprikás volt a hangulat a Twitteren tegnap, miután az amerikai női futball válogatott 2-1-re legyőzte Japánt az olimpiai döntőben. A mérkőzés dátuma szerencsétlen módon a Nagaszaki bombázásának évfordulójára esett. A japán városra dobott atombomba a második világháború végét jelentette.

A mérkőzés után az amerikai drukkerek elragadtatták magukat, és Pearl Harbort, Hirosimát és Nagaszakit kezdték el emlegetni. Néhány Twitter-felhasználó egyenesen rasszista bejegyzéseket írt az oldalra. „Bosszút álltunk Pearl Harborért” – írta egy blogger, amire egy másikuk azzal kontrázott, hogy „ez a meccs pont úgy végződött, mint a második világháború. Porrá égettünk benneteket, mint annak idején Hirosimát és Nagaszakit”.

„Ezt kapjátok ki japik! Visszafizettünk az USS Arizonáért” – írta egy harmadik twitterező, utalva a Pearl Harbornál elsüllyedt amerikai csatahajóra, aminek máig ki nem emelt roncsában több mint ezer amerikai tengerész holtteste nyugszik. „Emlékeztek Pearl Harborra, japánok? A focistáink igen. Most már majdnem döntetlen” – szólt egy másik bejegyzés, míg a legdurvábbat talán a CocoSully7 néven publikáló felhasználó követte el. „Ezt a meccset nézve csak az jut eszembe, mennyire gyűlölöm az összes ázsiait” – írta.

Az amerikai twitterezők becsületére mondva azonban akadt olyan felhasználó is, aki megvédte az ezüstérmet szerző japán válogatottat. „Nem mondta senki, hogy ezek a japán lányok tervelték ki Pearl Harbor bombázását” – írta az egyik, higgadtabb felhasználó, míg egy másikuk csak annyit posztolt, hogy „akárhányszor Amerika legyőzi Japánt valamiben, mindig jön néhány hülye, aki elkezd Pearl Harborözni”.

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM
Frontvonal

Érdekel a sport? Szereted a sikersztorikat?
Most 184 olimpiai arany történetét olvashatod el féláron!

MEGVESZEM