A Simády-emlékversenyen az olimpia is a tét

2012.04.27. 11:55



A hétvégén rendezik meg Szegeden az idei Simády Béla nemzetközi evezős emlékversenyt, amely férfi könnyűsúlyú kétpárban a magyar versenyzők számára válogató lesz a májusi, luzerni olimpiai pótkvalifikációs viadalra.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a május 20. és 23. között sorra kerülő luzerni pótkvalifikációs versenyért a korábbi világ- és Európa-bajnok páros, Varga Tamás és Hirling Zsolt van nagy harcban a Matyasovszki Dániel, Pozsár Bence és a Rácz Róbert, Csepregi Gábor duóval.

„A válogatási szisztéma szerint, ha Szegeden bármelyik párosnak sikerül magabiztos, 0.3 másodpercesnél, azaz úgy másfél méternél nagyobb előnnyel győznie, akkor luzerni indulóvá válik, ennél kisebb siker viszont csak a múlt héten Zágrábban győztes Varga, Hirling duónak ér pótkvalifikációs szereplési lehetőséget - nyilatkozta az MTI-nek Székely Balázs szövetségi kapitány. - Amennyiben valamelyik másik páros ér be kis különbséggel az élen, akkor a jövő heti belgrádi Világkupa-verseny eredményei döntenek majd.”

Luzernben a férfi könnyűsúlyú kétpár mellett férfi normálsúlyú egypárban, női normálsúlyú kétpárban, női könnyűsúlyú kétpárban és férfi négypárban tervezi magyar egység indítását a szövetség.

A hagyományos Simády Béla emlékversenyen - melyet a Maty-éri vízicentrum megálmodójáról, a magyar szövetség egykori alelnökéről neveztek el - a hazai evezősök mellett szerb, szlovák és román versenyzők állnak rajthoz. Az első futam szombaton és vasárnap is 8:30 órakor kezdődik, a döntőket pedig 13:30 órától rendezik. A férfi könnyűsúlyú kétpárok versenyét szombaton rendezik meg.