Cseh László azért is érmes lesz?

2012.08.02. 08:41

Cseh Lászlónak a 200 méter vegyesig nem sikerült túl jól az olimpiája. 400 vegyesen épphogy lemaradt a döntőről, 200 pillangóján meg ő maga is kifakadt, a 4x200-as gyorsváltóban pedig a nyolcadik helynél nem is ígért jobbat a papírforma. Cseh a 200 vegyesen dacból is mindent beleadott, az előfutamon a legjobb időt úszta, az elődöntőben futamgyőzelemmel Lochte és Phelps közé, a második helyre férkőzött be. Szinte másolja a tavalyi,sanghaji vb-t, ott is kétszázon mutatta meg, képes a megújulásra az elrontott 400 után, akkor bronzérmet szerzett, formája alapján felléphet a dobogóra. A döntője 21:19-kor lesz.

Az ötven méter gyorson induló Takács Kriszitán is a tavalyi vb-n robbant be az élmezőnybe, akkor hatodik lett, a döntőbe most is van esélye bekerülni. Délelőtt 11:15 körül úszik a hatodik előfutamban, az elődöntők 20:32-től lesznek.

Női 800 méter gyorson két magyar induló lesz, Risztov Éva és Kapás Boglárka egyből a döntőért úszik, a harmadik és a negyedik futamban 11:40-től.

100 pillangón Pulai Bence indul majd, a Phelpset is szorongató Jukiccal került egy futamba, körülbelül 12:20-kor startol, neki már az elődöntő elérése is nagy eredmény lehet. 200 háton Szekeres Dorina úszik, az első, leggyengébb futamba került, neki is tapasztalatszerzés lehet az olimpia, 12:31-kor rajtol.

Mészáros Anett szerdán várakozáson alul szerepelt, de csütörtökön is számolhatunk éremesélyes dzsúdóssal, Joó Abigél idén megnyerte a cseljabinszki Eb-t 78 kilóban. Az első körben erőnyerő, a legjobb 16 között egzozikus ellenfelet kap, vagy a burundi Odette Ntahonvukiye vagy a gaboni Audrey Koumba következik negyed egy körül. Egyikkükkel sem meccselt még korábban, valószínűleg nem véletlenül, nem ütik meg a nemzetközi szintet.

A 75 kilós bokszolónk, Harcsa Zoltán is afrikai ellenféllel küzd majd délután négytől második meccsén, Mujandjae Kasuto nem tartozik az ökölvívás élvonalába, még akkor sem, ha ez a második olimpiája. Harcsa győzelmével a legjobb nyolc közé kerülhet.

Csonka Zsófia szerdán meglepetésre, gyengébbik számában lett hatodik, ma újabb lövészünk, Bognár Richárd jöhet be pontszerző helyre, aki dacból jutott ki az olimpiára, és 45 évesen ő a csapat korelnöke is. Dupla trapban lép lőállásba, a selejtezője 12 órától kezdődik.

Csütörtökön férfi csapataink is újra játszanak. Férfi kézilabdában nincs könnyű meccs a csoportban, illetve a koreaiak elleni lehetett volna, de 40 percig az is szenvedős volt. Nagy Lászlóék 15:30-tól a B csoportot két győzelemmel vezető Horvátországgal meccselnek 15:30-tól. A két csapat a januári Eb-n is játszott egymással, 24-24-re végeztek, bár az utolsó másodpercekben Magyarország nyert is, meg nem is. Mocsai Lajos időkérése miatt érvénytelen gólt lőtt. Egy döntetlen most is jól jöhet a csoportmeccsek végén, de egy vereség már nem biztos, hogy belefér.

A férfi vízilabdások két, egy szerbek elleni sima, és egy harcosabb montenegróiak elleni vereség után vannak. A papírforma alapján Romániát könnyen verni kell Kásáséknak (16:30-tól), egy győzelem felszabadíthatja a válogatottat, az USA ellen még kemény meccs vár rájuk a csoportban.

A szörfös Detre Diána és Gádorfalvi két-két futamot megy csütörtökön, 15:15-kor és 16:40-kor kezdenek.