A londoni jobb lesz, mint a pekingi olimpia volt

2012.07.23. 12:36
A brit sportolóktól kevesebb aranyérmet várnak.

Jeremy Hunt brit kultúrminiszter optimistán tekint a pénteken kezdődő londoni olimpia elé, de a határőrök sztrájkja nem tetszik neki. Nem biztos benne, hogy a brit olimpiai csapatnak sikerül újra a pekingi bravúrt véghezvinnie és 19 aranyat tudnak nyerni, mint 2008-ban. A tizenkilencnél többet csak az 1908-as, Londonban megrendezett olimpián tudtak a britek nyerni, összesen ötvenhatot. Hunt azonban bízik a kiváló brit sportolókban és a hazai pálya előnyében, írta a telegraph.co.uk

„Azt hiszem, jobbak leszünk, mint amilyenek a Pekingben voltunk" - mondta Hunt a Sunday Timesnak. A brit történelem egyik nagy pillanata lesz az olimpia. „Nekünk más mondanivalónk van. London egyike a legnagyobb világvárosoknak. Azt hiszem, a legnagyobb város a bolygón és most lehetőségünk van arra, hogy megmutassuk ezt az egész világnak".

Megemlítette a britek tudományokhoz való hozzájárulását, a kultúrát, és minden olyan dolgot, ami megformálta a modern világot, akár az ipari forradalomról, akár a demokráciáról legyen szó.

A brit kultúrminiszter összehasonlította a 2012-es londoni olimpiát, a korábbi évek olimpiáival. Athénban az építési munkálatok befejezetlensége, Pekingben pedig az internet-kapcsolat okozott gondot. Hunt azonban nem tart hasonlótól Londonban, szerinte jók az előkészületek, és nincs ok pánikra.