Máglyára valók az amerikai olimpiai ruhák

2012.07.13. 09:16

Az amerikai olimpiai csapat londoni bevonulásakor olyan ruhákat fog viselni, amiket Kínában varrtak meg. A piros-fehér-kék színekben pompázó, svájci sapkát is magába foglaló ruhaegyüttest a Ralph Lauren tervezte, de Kínában készültek – írja az ABC News blogja.

Az ügy kapcsán Harry Reid szenátor is megszólalt. „Úgy gondolom, az olimpiai bizottságnak szégyellnie kellene magát. Azt hiszem, a legjobb az lenne, ha összegyűjtenénk az összes ruhát, halomba raknánk, és elégetnénk egy nagy máglyán, hogy aztán újrakezdjük az egész folyamatot."

Ralph-Lauren-Designs-Uniform-for-Team-USA
Fotó: Ralph Lauren

Nanette Lepore, az egyik legnépszerűbb amerikai divattervező azt mondta, megdöbbentette a hír, miszerint az amerikai atléták nem hazai gyártású egyenruhában fognak bevonulni Londonban.

Szerinte semmi akadálya nem lett volna annak, hogy a sportolókat az USA-ban készült ruhákkal lássák el, és feltehetően a hazai gyártás olcsóbb is lett volna. Nem ez volt azonban az első alkalom, amikor az Egyesült Államokban vita robbant ki az olimpiai egyenruhák kapcsán. 2008-ban, a pekingi olimpián szintén kínai egyenruhákban jelentek meg az amerikai sportolók.

Az ABC News közzétette az egyenruhák elkészítésének költségeit is. Összesítve a férfiak ruhája 1945 dollárba, a nőké pedig 1473 dollárba került.