Paralimpikon a terrortámadás túlélőjéből

2012.08.31. 13:24

Martine Wright a hét évvel ezelőtti londoni terrortámadás során vesztette el mindkét lábát, most a brit női ülőröplabda-válogatott tagjaként részt vesz a paralimpián. 2005. július 7-én négy öngyilkos merénylő bombákat robbantott a londoni metróban, 52 ember halálát és számos súlyos sérülést okozva.

Martine Wright előző éjjel megünnepelte, hogy London nyerte a 2012-es ötkarikás játékok rendezési jogát, reggel pedig elaludt, így nem érte el azt a járművet, mellyel rendszerint munkába járt. Lement a metróba, s felugrott egy arra járó szerelvényre, amelyen már éppen záródtak az ajtók. A detonációban mindkét lábát elvesztette, de ezt nem tekinti végzetesnek.

„Mindig azt mondom, hogy én aznap a szerencsések közé tartoztam - fogalmazott a 39 esztendős Wright. - Nem tudom hogyan, de túléltem a robbantást.”

Az ülőröplabdában a röplabdához hasonlóan hat játékos játszik, és három érintés engedélyezett, azonban a háló alacsonyabb, és a játékosok a földön ülnek. Wright elárulta: a pályán sosem gondol a fogyatékosságára.

„Ami történt, az egy negatív esemény az életemben - mondta a  brit csapat 7-es számú játékosa. - De az, hogy élek, nagyon jó dolog. Önmagában egy csoda.”