Újabb bokszmeccs fulladt botrányba

2012.08.04. 22:04
A váltósúlyúak közt induló amerikai Errol Spence Jr. és az indiai Krishan Vikas mérkőzése majdnem pontosan úgy zajlott, mint néhány nappal korábban a Simizu-Abdulhamidov mérkőzés. Vikas jó néhány meneten keresztül csak fogott, mégis őt hozták ki győztesnek.

A botrányos bíráskodásáról elhíresült Szatosi Simizu-Magomed Abdulhamidov-meccs után újabb ökölvívómérkőzés eredményét kellett megsemmisítenie a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó-szövetségnek az olimpián. A váltósúlyban induló amerikai Errol Spence Jr. az indiai Krishan Vikasszal mérkőzött, és az első két menetben minden rendben is ment. A kiegyenlített küzdelemben az első menetet az indiai bokszoló nyerte 4-2 arányban, míg a másodikban Spence volt az eredményesebb: 6-5-re hozták ki jobbnak, mint Vikast.

A dolgok a harmadik menetben kezdtek elromlani. Az indiai szinte egyáltalán nem volt hajlandó bokszolni, ehelyett főleg arra koncentrált, hogyan tudná megragadni a végig koncentráltan támadó ellenfelét, és ezzel húzni az időt. Vikas kilencszer fogta meg Spence-t, a bíró viszont csak egyszer intette meg az indiait, akit végül 13-11 arányban hoztak ki győztesnek.

tag-reuters (20)
Fotó: Murad Sezer / Reuters

Az amerikaiak azonnal óvást nyújtottak be a Nemzetközi Amatőr Ökölvívő-szövetséghez, akik a mérkőzés felvételét megvizsgálva Spence-nek adták a győzelmet. „A harmadik menetben kilencszer fogta meg az indiai versenyző az amerikait, és ezért csak egy intést kapott. Döntésünk szerint a harmadik menetet, és emiatt az egész mérkőzést is Errol Spence nyerte 15-13 arányban” – szólt a szövetség ítélete.

tag-reuters (19)
Fotó: Murad Sezer