Jessica Ennis tudja, hogy aranyat várnak tőle

2012.07.20. 11:54

Jessica Ennis angol hétpróbázó tisztában van vele, hogy igen magasak a vele szemben támasztott elvárások, és rengeteg ember fog csalódni, ha nem szerez aranyérmet a londoni játékokon. Az angol fogadóirodákban eddig az ő aranyérmére érkezett a legtöbb fogadás – írja a BBC.

„Mindenki elvárja tőlem az aranyat, de ha nem nyerem meg, azt fogják gondolni, elbuktam" – magyarázta Ennis. „Odamegyek és megteszek mindent a sikerért. Igyekszem majd a legtöbbet kihozni magamból, de ha esetleg nem jön össze az arany, az csak azt fogja jelenteni, hogy azon a napon éppen nem én voltam a legjobb" – tette hozzá az olimpikon.

A korábbi olimpiai bronzérmes Kelly Sotherton szerint Ennis élete legkeményebb versenyére előtt el, mivel remek formában van, de rajta kívül négy-öt esélyes sportoló indul az aranyért, köztük Tatjana Csernova és Jessica Zelinka is. Sotherton szerint Ennisnek minden esélye megvan, hogy egyéni legjobb eredményét érje el, nagyjából 7000 pont körül, azonban mindez függhet az időjárástól és a formájától is.

Ennis a 2011-es, Dél-Koreában rendezett atlétikai világbajnokságon ezüstérmet, a 2010-es barcelonai Eb-n aranyérmet nyert. A pekingi olimpiát bokasérülés miatt kellett kihagynia.