A román bíró ért magyarul is, csókoltatom

2012.08.09. 22:23

A hosszabbítást zseniális, utolsó másodperces góllal még elérte a női vízilabda-válogatott, de a ráadásban már nem tudott betalálni, 13-11-re elveszítette a bronzmeccset Ausztrália ellen. Maradt a negyedik hely.

Merész András szövetségi kapitány szerint „mint az olimpia eddigi meccsein, ma is dadogósan kezdtünk, bár még így is a legjobb negyedünk volt, hiszen sok gól helyett csak egy volt a hátrányunk. Utána azonban az ausztrálok elmentek négy góllal, de ahogy védekezést váltottunk, összeállt a játékunk, működött a támadójátékunk is, a legvégén pedig szó szerint a medence mélyéről jöttünk vissza. Amit Antal Dóri az egri "kavicsosban" megtanult, az köszönt annál a csalafinta gólnál vissza, ilyesmire, efféle vagányságra csak magyar vízilabdázó képes. A hosszabbításban azt vártam, hogy a lélektani előny nekünk kedvez majd, sajnos nem így történt, és ez nemcsak rajtunk múlott. Ami a játékvezetést illeti, nos - amint az utólag kiderült - a román bíró ért magyarul is, így csak annyit mondok: csókoltatom..."

„Nem játszottunk jól, és az utolsó leheletünkig küzdöttünk. Az, hogy két másodperccel a vége előtt egyenlítettünk, és a sírból visszahoztuk a meccset, a csapat tartását bizonyítja. Sajnálom, hogy nem sikerült érmet szereznünk, viszont most jobb érzéssel zártam a tornát, mint négy éve Pekingben. Akkor érmet reméltek tőlünk, most nem, mégis hittünk magunkban. Rengeteg új játékos van a keretben, akiknek ez volt az első olimpiájuk, és már a kijutás is bravúr volt, nem csak a négy közé jutás. Az utóbbi egy éve ennek a csapatnak fergeteges volt" - értékelt a meccs után Takács Orsolya, a válogatott játékosa.

„Nagyon fárasztó volt visszajönni a meccsbe, és ledolgozni a komoly hátrányunkat. És aztán ott volt ez a gól, amiről sokáig beszélni fognak, hiszen a küzdeni akarás példája volt. A hosszabbításban is volt esélyünk, de nem szabad a bírókkal foglalkoznunk, mert akkor téves következtetéseket is levonhatnánk" - mondta Gangl Edina.