20 óra alatt ért Iránba, bére a felére esett

2013.01.23. 12:33

Az iráni bajnokság hetedik helyén álló Rah Ahanhoz utazott próbajátékra a Paks támadója, Simon Attila, aki a Nemzeti Sport szerdai számában mesélte el megpróbáltatásait.

Az irániak ajánlata azért volt vonzó a játékos számára, mert jó fizetést ajánlottak, de ez megváltozott, mire megérkezett. „Nem tagadom, azért vágtam neki az útnak, mert körülbelül háromszor akkora fizetést ajánlottak, mint amennyit Pakson keresek - bár el kell ismerni, hogy az alatt a majd húsz óra alatt, amíg kiértem Iránba, úgy harminc-negyven százalékkal csökkent az ajánlatuk. Nem akartam visszafordulni, úgy voltam vele, ha már ott vagyok, teszek egy próbát, bár a felkészülési mérkőzésem sem volt mindennapi. Hajnali négykor értem Teheránba, de délben már pályára kellett lépni, mint mondjak, nem voltam topformában."

A csapat edzője, a korábbi válogatott Ali Daei elégedett volt vele, ő mégis Magyarországon képzeli el a folytatást. „Remélem, már szerdán vagy csütörtökön ott edzek, ahol tavasszal futballozom. Annak nincs realitása, hogy a folytatásban is Pakson játszom, az viszont biztos, hogy Magyarországon".

Volt azért Iránban olyasmi, ami tetszett Simonnak: „Érdekes hely, a benzint szinte ingyen adják, háromezer forintért tele lehet tankolni egy hatvanliteres tankot - ötven forint literjéért nem olyan sok".