Szabó Melinda újra első az Arnold Classicon

2013.03.07. 15:21

Szabó Melinda egy év után duplázni tudott, másodszor nyerte meg az amatőr fitnesz kategóriát az Arnold Classicon, a világ egyik legnagyobb fitnesz- és testépítőversenyén, az Ohio állambeli Columbusban.

Szabó február 26-án érkezett a verseny színhelyére, 28-án már az elődöntőt rendezték, itt kellett bemutatnia az akrobatikus és erőelemeket is tartalmazó 90 másodperces gyakorlatát. „Érzésem és a közönség tapsai alapján nagyon jòl sikerült szerepelnem a gyakorlatommal" - írta akkor rajongói oldalán. A magyar versenyő technikai tudását nemzetközi szakportálok is kiemelték.

Az elődöntő része volt még a pózolás, az úgynevezett testforduló. Ahogy a gyakorlatot, az izmok kidolgozottságát, a test harmonikusságát is pontozták a bírók. A szombati döntön már csak testfordulókat tartottak, és a végén Szabót hirdették ki az alacsony kategória legjobbjának. A magyar versenyző tavaly az abszolútat is megnyerte, idén ez most nem jött össze.

A már világbajnokságot is nyert 22 éves fitneszes hazatérve bejelentette, ezután a profik között folytatja.

Az Arnold Classicon egy másik magyar versenyző, Varga Tímea is dobogós lett, abikini kategóriában a második lett az amatőrök között.