Ötödikek lettek Simonék az evezős-Eb-n

2013.06.02. 13:34

A Simon Béla, Juhász Adrián normálsúlyú kormányos nélküli kettes ötödik lett a szám vasárnapi hatos döntőjében a sevillai evezős Európa-bajnokságon.

A magyar duó egy-egy szerb, lengyel, holland, francia és olasz kettőssel versenyzett a fináléban, és miután a hajráig az utolsó pozícióban haladt, jó finissel végül megelőzte a franciákat. Az aranyérmet a szerbek szerezték meg a lengyelek és a hollandok hajója előtt.

Juhász most versenyzett először azóta, hogy a tavalyi londoni olimpia előtt fennakadt a doppingellenőrzésen, és héthónapos eltiltást kapott.

A zárónap két magyar B döntős egysége közül a könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesben érdekelt Révész testvérek, Zoltán és Péter másodikként, a Cselinacz János, Miskolci Dániel, Bodrogi István, Vermes Péter összeállítású könnyűsúlyú négyes pedig ötödikként ért célba utolsó pályáján, így előbbi a nyolcadik, míg utóbbi a 11. helyen fejezte be az Eb-t

Az egypárban indult Széll Domonkos és a könnyűsúlyú kétpárevezősök között vízre szállt Matyasovszki Dániel, Galambos Péter duó már szombaton befejezte szereplését az Eb-n. Előbbi elsőként, míg utóbbi másodikként ért célba a C fináléban, s ez összesítésben a 13., illetve 14. helyet jelentette számukra.

Eredmény:
férfi kormányos nélküli kettes, Európa-bajnok:
-----------------------------------------------
Nenad Bedik, Nikola Stojic (Szerbia) 7:02.59 perc
2. Wojciech Gutorski, Jaroslaw Godek (Lengyelország) 7:04.98
3. Rogier Blink, Mitchel Steenman (Hollandia) 7:08.27
...5. Simon Béla, Juhász Adrián 7:14.95