Bronzérmet ért a helyes szabályismeret

2013.07.14. 12:52

A Tóth Attila Tas, Schenk Áron, Kovács László, Császár Gergely kajak-négyes bronzérmet szerzett ezer méteren a kazanyi Universiadén, holtversenyben a fehéroroszokkal.

A verseny után az eredményjelző a Miadzvedzeu-Tszuranau-Jurenia-Litvincsuk összeállítású fehérorosz férfi kajak-négyest hozta ki harmadiknak, a mieinket negyediknek.

Hüttner Csaba, a magyar kajak-kenusok csapatvezetője jelezte a fehérorosz vezetőbírónak, hogy a célfotó és a videó alapján nincs különbség a fehérorosz és a magyar hajó között, mindkét egységnek a dobogó harmadik fokán a helye.

„Odarohantam a bíróhoz, megnéztük a felvételeket, elmondtam neki azt is, hogy a szabályzat alapján nem mérnek ötezredes differenciát – mert ennyi volt a két hajó között. Így lettünk kajak-négyesben bronzérmesek. Egyébként az 1 arany- és 2 bronzérem fantasztikus teljesítmény ettől a magyar csapattól, hiszen világszínvonalú a kazanyi mezőny, nem várt erősségű. Kiss Tamás döntőjében londoni finalisták indultak, a párosoknál Eb-dobogósok, a négyeseknél pedig szintén olimpikonok és vb-érmesek” – nyilatkozta Hüttner Csaba, versenyzőként világ- és Európa-bajnok kenus.

A Pekingben olimpiai bronzérmes Kiss Tamás egyéniben a harmadik magyar aranyat szerezte az orosz városban. „Nagyon hullámzott a víz, fújt a szél, picit zavaró volt, de most már nem érdekel, hiszen nyertem! Erőből kenuztam. Nyomtam, ahogy bírtam. 500 méternél robbantottam és átvettem a vezetést. 800-nál kinéztem, láttam, hogy nincs senki a közelemben, s akkor megnyugodtam. Nagyon örülök az Universiade-győzelemnek!" – nyilatkozott Kiss Tamás.

A harmadik érmet a Petrovics Máté, Császár Gergely kajakpáros szerezte, harmadikként értek célba.