Itt egy igazi mi lett volna, ha

2013.10.18. 10:42

Elárulta Malcolm Wilson, a Ford volt gyári ralicsapatának főnöke, illetve az M-Sport raliistálló mostani vezetője, hogy nyolc évvel ezelőtt Sebastien Loeb, a későbbi 9-szeres világbajnok Citroen-pilóta kipróbálta az autójukat.

2005 nyarán minden idők legjobbja navigátorával, Daniel Elenával ment Angliába, és titokban vezetett az greystone-i erdőben.

"Fantasztikus volt őt az autónkban látni. Készen álltunk rá, hogy hozzánk szerződjön, de a végén úgy döntött, marad a Citroennel" - nyilatkozta az Autosportnak Wilson.

Loeb akkor már világbajnok volt, útban második címe felé, és már tudta, hogy a Citroen 2006-ban nem indít gyári WRC-csapatot, ám 2007-ben vissza fog térni.

"Tisztában volt vele, hogy 2006 átmeneti év lesz, miközben 2007-től hosszú távra tervezhetett az új autóval. Francia volt egy francia autóban egy francia csapattal

Loeb 2006-ban a privát Kronos Racing felkészítette Citroennel startolt, persze így is megnyerte a vb-t. Aztán még hatot zsinórban, összesen 10 éven át nem győzték le. Ralipályafutását múlt hétvégén fejezte be, idén már csak négy vb-futamon rajtolt, ebből kettőt megnyert, végül nagy borulással búcsúzott. Összesen 78-szor győzött, ő minden idők legsikeresebb autóversenyzője.

A legnagyobb kérdés persze, hogy mi lett volna, ha Loeb másképp dönt, és 2006-ban átül a Fordba. "Ugyanannyit nyert volna a mi kocsinkkal is, semmi sem lenne más" - állítja Wilson.

Loeb jövőre a Túraautó-vb-n fog versenyezni egy Citroennel, 40 évesen.