Idióták a bosnyák szurkolók? Ők biztosan nem!

2013.10.22. 11:20

Idiótának gondolt bosnyák futballszurkolókon röhög a fél világ, akikről az a hír járja be a sajtót, hogy Litvánia helyett Lettországba mentek ünnepelni a világbajnokságra való kijutást. Pedig csak annyi a a tanulság, nem árt minden mondatot elolvasni.

Már magyar (például itt és itt), és angol nyelvű lapok (itt és itt) is lehozták a blőd hírt, valószínűleg ezt a bosnyák cikket alapul véve. Abban az egyik eltévedt szurkoló, Haris Tresnjo részletesen leírja (az igaznak gondolt szöveget, mi is közöljük alább), mekkora marhák voltak, hogy eltévesztették az országot, és 300 kilométerrel odébb egy töküres városban akartak lelkesedni. Roppant hitelesnek tűnik a dolog, de sokáig biztos nem röhögtek azok, akik végigértek az íráson, mert ott áll a végén nagybetűkkel:
NARAVNO, RADI SE O ŠALI, ami annyit tesz, mindez persze csak vicc volt. Persze én sem tudok bosnyákul, de a Googe fordítója nagyon sokat tud segíteni.

Haris Tresznjo kamu sztorija

„Én és néhány barátom elindultam, hogy szurkoljunk Boszniának, de ahelyett, hogy Litvániába érkeztünk volna meg, Lettországban kötöttünk ki. Amikor megvettünk a jegyeket, senki sem figyelmeztetett arra minket, hogy rossz országba indulunk. Amikor megérkeztünk, nagyon nagy volt a nyugi. Sehol sem voltak szurkolók, ezért angolul kérdeztünk meg néhány embert, hol is tudnánk nézni a futballmeccset."

„Mondtuk, Boszniából jöttünk szurkolni a csapatunkért, de ezen csak nevettek, és azt mondták, hát, nagyon messze vagytok a stadiontól. Egy fiatal srác mondta el végül, hogy rossz országban járunk, Lettországban vagyunk Litvánia helyett."

„Ezután egy kicsit még mászkáltunk Rigában, hogy tényleg megbizonyosodjunk róla, hogy elcsesztük. Ez a saját hülyeségem volt, egész életemben emlékezni fogok rá."

A bosnyákok a történelemben először kijutottak a futball-világbajnokságra, miután csoportjukat a görögök előtt megnyerték.