14 gólt dobtak, nyolc között a női pólosok

2013.07.27. 21:28
Simán, végig kézben tartva a mérkőzést jutott a legjobb nyolc közé a magyar női vízilabda-válogatott a britek ellen, az elődöntőben a hollandok várnak a csapatra.

Az első negyed legeleje döcögősen indult, Kisteleki góljára Nixon villámgyorsan válaszolt, utána azonban csak tisztes távolból tudta követni a brit csapat a magyarokat. Az első negyed végére Kisteleki és Bujka is duplázott, az ellenfélnél Gibson-Byrne volt még eredményes.

A második negyedben 8-2-re is elhúzott a válogatott, sorban Keszthelyi, Kisteleki, Miskolczi majd Szűcs volt eredményes, két gyors góllal azonban 8-4-re fel tudott zárkózni Nagy-Britannia.

A harmadik negyed elején gyorsan újra 6 gólra növelték az előnyüket a magyarok, a negyed utolsó öt percében azonban nem született újabb gól. Merész András csapata remekül védekezett, a britek három emberelőnyből egyet sem tudtak kihasználni.

Az utolsó negyedben, akárcsak az előzőben, Bujka dobta az első gólt, erre Nixon még tudott válaszolni, többre azonban nem futotta Nagy-Britannia erejéből. Bujka az ötödik, Kisteleki a negyedik találatát is begyűjtötte, utolsóként pedig Antal talált be.

A hollandok elleni negyeddöntőt hétfőn, magyar idő szerint 21.45-től rendezik majd.

Magyarország – Nagy Britannia 14-5 (4-2, 4-2, 2-0, 4-1)

Gólszerzők: Bujka 5, Kisteleki 5, Keszthelyi, Miskolczi, Szűcs, Tóth, Antal, ill. Nixon 2, Gibson-Byrne, Winstanley-Smith, McCann.