Látnok sorsolt a Portugál Kupában?

2014.01.10. 10:23

Szinte már nem is lehet sorsolást tartani a futballban úgy, hogy valaki ne kiáltson égbekiáltó csalást. A Bajnokok Ligájában beszéltek már előmelegített és rezgő golyókról is, és az is megtörtént, hogy élesben megismétlődött a próbasorsolás eredménye. A Portugál Kupa sorsolása azonban minden eddiginél több alapot ad a gyanúra.

A negyeddöntők párosításait két hosztesz húzta ki, az egyikük azonban vagy látnoki képességekkel rendelkezik, vagy nem tud olvasni.

Ahogy szinte mindenhol, Portugáliában is golyókat húztak. A sorsolást végző Mafalda Rodrigues szépen kitekerte a golyót, kivette a papírszalagot, majd azt el sem olvasva, határozottan kijelentette: Penafiel. A gond csak az volt, hogy a papíron a Benfica neve állt. A sorsoló modell gyorsan kapcsolt, bájmosollyal azonnal közölte a helyes megfejtést. A tévesztés még inkább gyanút keltett akkor, amikor nem sokkal később a Penafiel lett a Benfica ellenfele.

Portugáliában látnokok sorsolnak kupameccseket?

Természetesen sokan azonnal csalást kiáltottak, miszerint az egész sorsolás megrendezett volt, valakik elintézték, milyen legyen a párosítás, de azzal, hogy a sorsoló nő nem tudta betanulni a helyes sorrendet, homokszem került a gépezetbe.

A másik verzió pedig az lehet, hogy a nő egy kontrollmonitort figyelt, csak egyszerűen nem ismerte fel a karaktereket elsőre. Ezt látszik alátámasztani a portugál szövetség közleménye is, ami optikai problémákról szólt, és megvédte Rodriguest.

És itt a teljes lista is:

Rio Ave–Académica
Sp. Braga– Desportivo das Aves
FC Porto– Estoril
Penafiel–Benfica

A találatot a Puretugal blognak köszönjük.