Pistorius perének 3. napja

2014.03.05. 11:53
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • intenzív beszélgetés folyik - jelenti egy helyszínről tudósító angol újságíró. Valószínűleg az éttermi lövöldözés részleteit vitatják meg. A gyilkossággal vádolt sportoló reggel hosszasan tanulmányozta a jegyzeteit, miután megérkezett a tárgyalóterembe. 

  • Reeva Steenkamp édesanyja szeretett volna Oscar Pistorius szemébe nézni az első napon, de a futó rá se nézett, erről is beszélt egy kedden adott interjúban. Azt is elmondta, hogy nem gyűlöli a műlábú futót, szeretne neki megbocsátani. 

  • Pistorius ügyvédje, Barry Roux azért kért szünetet, mert meglepte őket, hogy Kevin Lerena fog tanúskodni, nem érezték magukat felkészültnek. A bokszoló Pistorius egyik barátja, ott volt 2013 januárjában, amikor a műlábú futó véletlenül elsütött egy fegyvert egy étteremben. 

  • Pistorius védője, Barry Roux a bokszoló Lerenától fog kérdezni. Az ügyvéd elmondta azt is, Pistorius szeretett volna egy olyan fegyvert vásárolni, mint amilyet ismerőse, Fresco adott neki oda. Állítólag Pistoriust sokkolta, hogy egy olyan fegyvert nyomtak a kezébe, ami töltve volt. 

  • ezt továbbra is állítja Lerena. Állítólag Pistorius azt mondta a fegyver tulajdonosának, tisztában van-e azzal, hogy mi történne, ha ez kitudódna. 

    Roux arra igyekszik rámutatni, Pistorius mennyire megbánó volt, miután elsült a fegyver. Ezután végzett a tanúval. 

  • A vád, Nel kérésére, a bokszoló megismétli, hogy Pistorius sokkban volt, és mindenkitől bocsánatot kért, és azt mondta a fegyver tulajdonosának, nagyon rosszul érintené, ha kitudódna, mi történt. Lerena távozhat, jön a következő tanú. 

  • Ő nem járult hozzá ahhoz, hogy vegyék a kamerák. A vád részéről Nel kérdez majd először. Az étterem-tulajdonos elmondta, ismerte korábbról Pistoriust. Az étterem tele volt azon a napon, amikor a sportoló kezében elsült a fegyver, ez kétszázhúsz vendéget jelent.  

  • ezért sült el. Az étteremben mindenki elhallgatott, Loupis gyorsan körbenézett, minden rendben van-e. Pistorius és társasága bocsánatot kért, nem sokkal később kifizették a számlát, majd távoztak. 

  • Tisztázták, kik voltak Pistoriusszal az étteremben, majd Roux megkérdezte, hogyan viselkedett a sportoló. Az étterem tulajdonosa elmondta, a sportoló és barátai is bocsánatot kértek.

    Ezután már senkinek nem volt kérdése a tanúhoz, elengedték. A felesége a következő tanú. Az első két napon mindössze két tanút hallgattak meg, ma már a negyediknél tartunk. 

  • Elmondta, egy nagy durranást hallott, majd a férje odament kideríteni, mi történt. Miután a férfi visszatért, közölte, hogy egy fegyver sült el. Nem beszélt a társasággal, csak fizetni látta őket, férjét pedig felpofozta, miután a biztonságos fegyvertartás szabályait kérdezte. 

    Azt is megosztotta, hogy egy gyerek ült a Pistoriusék melletti asztalnál, igaz egy fal volt közöttük.  

  • A tárgyalás holnap reggel fél 9-kor folytatódik. Hamarosan összefoglaljuk a mai nap legfontosabb történéseit.