Marcell
19 °C
32 °C

Érem nélkül marad a férfi párbajtőrcsapat

2014.06.11. 13:50

Nem jutott be az elődöntőbe, így érem nélkül marad a férfi párbajtőr-válogatott a strasbourgi vívó Európa-bajnokságon. A Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású csapat az Eb honlapja szerint a 16-os táblán kapcsolódott be a küzdelmekbe, ahol simán verte a hollandokat. A következő összecsapást azonban már nem tudta megnyerni, az oroszokkal szemben maradt alul.

A világranglistán éllovas magyar válogatott az elmúlt években sikert sikerre halmozott, tavaly, Budapesten megnyerte a világbajnokságot, azután viszont Imre Géza hosszabb pihenőt kért, Boczkó Gábor pedig a mostani idény egy jelentős részét sérülés miatt kihagyta.

A magyarok a folytatásban a legjobb esetben ötödikek lehetnek. Először a spanyoloktól vereséget szenvedett franciákkal csapnak össze, majd az észt vagy az izraeli együttes következik az ötödik vagy a hetedik helyért. A párbajtőrözők versenyében 17 válogatott indult.

A 16 között: Magyarország-Hollandia 45-32

negyeddöntő: Oroszország-Magyarország 45-32, Spanyolország-Franciaország 44-43, Ukrajna-Észtország 19-13, Svájc-Izrael 39-32