Anime szépségnek nézik, fél Ázsia megőrült a kazah röplabdás lányért

2014.07.26. 12:50

A kazah Szabina Altyinbekova néhány nappal ezelőtt még ismeretlennek számított, de elég volt csak megjelennie a tajvani U19-es röplabda Ázsia-bajnokságon, és máris milliók rajonganak érte. A 18 éves lány úgy néz ki, mint egy animefigura.

Altyinbekováról, mióta felfedezték, naponta jelennek meg művészi rajzok, és ha ő magáról posztol egy fotót, máris ezres nagyságú kommentáradatot indít. Az Instagramján is hihetetlen gyorsan növekedtek a követői, pár nap alatt néhány százról 25 ezer fölé ugrott a számuk. A 9gag.com-on is már több mint háromezer kommentet kapott az oldala. A lány elsősorban Ázsiában, Japánban, Kínában, Malajziában lett népszerű, de például Ukrajnában is többször írtak már róla, a kazah média is kiemelten foglalkozik vele.

„Először még hízelgő volt ez az egész, de ez már túlzás. A röplabdára akarok koncentrálni, a játékom miatt szeretnék híres lenni, nem másról" – mondta Altyinbekova, aki a rajongókkal is közölte, hogy elege van belőlük.

„A nézők úgy viselkednek, mintha csak egy játékos létezne a bajnokságon. Lehetetlen így dolgozni" – mondta Nurland Szadikov szövetségi kapitány. Aki túl sokszor nem is állította be a a végül hetedik helyen végző csapatba a sztárt, mert a többi játékosra sem volt jó hatással, mikor miatta kezdtek el kiabálni a nézők.

Az India elleni meccsen egy percet sem kapott, de mégis gyakran őt pásztázta a kamera a tajvani Apple Daily szerint, és sok helyi csak miatta ment ki a mérkőzésre, élőben is látni akarták a netszenzációvá váló lányt.